Anketa

Aké športové aktivity ste vyskúšali so svojím psom?

3 športové aktivity

16.07.2015 00:00

3 športové aktivity, ktoré by ste mali so svojim psom vyskúšať

Od Mia Zveromil 16.06.2015 v kategórií Tipy a rady / Zveromil

 

Hľadáte nový spôsob, ako so svojim psov tráviť čo najviac času aktívne? Existuje nespočetné množstvo športov, ktoré môžete vyskúšať. My vám prinášame 3 najpopulárnejšie psie športy, ktoré si so svojim miláčikom určite užijete.

#1 – Agility

Agility je skvelý šport, v ktorom pes musí prekonať niekoľko rôznych prekážok, napr. tunel, slalom, hojdačku a iné. Pred súťažou je však potrebné poriadne trénovať, aby sa pes naučil, ako sa pohybovať cez prekážky. Majiteľ beží celý čas popri psovi, preto je dôležité, aby sa pes naučil rýchlo vnímať jeho signály a to aj v prípade, že nadšený z okolitého ruchu. Agility je šport nielen o naučení sa preskakovať či podliezať prekážky, je to aj o rýchlosti a presnosti. A pes, ktorý toto všetko zvládne najlepšie sa stane víťazom.

#2 – Dock diving

Dock diving je pomerne nový typ športu pre psy. Je vhodný najmä pre tých chlpáčov, čo milujú vodu. Táto aktivita prebieha nasledovne: majiteľ stojí na kraji móla a drží v ruke aport. Pes je na druhej strane a čaká na povel. Po povely sa rozbehne a majiteľ mu aport hodí do vody. Cieľom je, aby pes doskočil čo najďalej od móla. Ako bod dopadu sa ráta miesto, kde sa vody dotkol psov ňufák. Psy skáču vždy dvakrát a výsledky sa potom sčítajú. Pes, ktorý doskočil najďalej vyhráva.

#3 – Flyball

Ak váš pes rád aportuje, je pravdepodobné, že sa mu bude páčiť aj flyball. Tento šport je o tímovej spolupráci. Na pretekoch súťažia dve družstvá na dvoch rovnakých dráhach a v každom družstve sú štyria psy. Na oboch dráhach sú prekážky a na konci je flyballový box. Na povel psovoda pes prebehne cez dráhu, vyskočí na flyballový box, ktorý vystrelí loptičku, pes ju chytí a prinesie majiteľovi. Takto sa vystriedajú všetky psy a tím, ktorý toto urobí za najkratší čas zvíťazí.