Pár slov o našej "klubovke"

05.06.2019 09:00

Klubová výstava 2019

 

Svoju klubovú výstavu usporiadal Welsh Corgi Club Slovakia dňa 27.4.2019 na už tradičnom mieste v hale Rose Speedlight Dog Camp v Pezinku. Hlavným sponzorom bol HIQ-Science in Nutrition – Nová generácia superprémiového krmiva pre psov a mačky.

Treba poďakovať členom výboru za perfektne pripravenú výzdobu, občerstvenie a darčeky. Výstava bola spojená s bonitáciou a výročnou členskou schôdzou klubu.

Prihlásených bolo spolu 34 jedincov, 5 kardiganov a 29 pembrokov zo Slovenska, Českej republiky, Rakúska a Maďarska. 

Po prvý krát bol pozvaný slovenský rozhodca. Bol to Vlastislav Vojtek, veľmi uznávaný a dlhoročný skúsený medzinárodný posudzovateľ, ktorý túto činnosť vykonal prakticky v celom svete. Posudzovanie prebiehalo kľudne, rozvážne a bez problémov.

V majetku slovenských vystavovateľov sme zaznamenali aj prírastky zo zahraničia: Ruska, Francúzska, Nórska, Maďarska a Čiech. Titul najlepšieho corgiho BOB -pembroke získala fenka zo Slovenska Arya Dream of Youth a u kardiganov to bol psík – klubový víťaz mladých Broch Yn Wych Icy Diamond of Welsh, ktorý nakoniec získal aj titul BIS, u pembrokov získal titul BOS jedenapolročný trilolórny psík nórskeho chovu – Bytham Gizmo.

V súťaži o najlepšiu chovateľskú skupinu  uspel na prvom miestye Michal Garaj s „Dream of Youth“. Ako najlepšieho jedinca slovenského chovu určil pán rozhodca sučku z triedy mladšieho dorastu s výbornou disciplínou v kruhu Arinu Lady Corgis.